Namaz tesbihatlarında Üstad'ın adının geçmesinin sebebi nedir? Neden kendisine "Üstad" dedirtiyor?
Değerli Kardeşimiz;
Tesbihatlarda Üstad Hazretlerinin isminin geçmesi, duaya dâhil edilmesindendir. Yani tesbihat içerinde ona külli bir dua ediliyor. Yapılan sevap ve dualara bir nevi manen iştirak etmiş oluyor.
Bu gelenek Üstad'a mahsus değil, diğer birçok evliya ve alimler hakkında da caridir. İsmin zikredilmesi sünnet olan tesbihatın aslı ve içinde değil, ona ilave ve ziyade olarak zikrediliyor.
Ömrünü Kur’an ve iman hizmetine vakfetmiş ve milyonlarca insanların imanının kurtulmasına vesile olmuş bir şahsı, dualara dâhil etmek ve onu sevaplara hissedar etmek, insan için bir vefa olsa gerek.
Üstadımızın isminin Tesbihat’a girmesi ve Üstad denilmesi hususunda, talebelerinden ve hizmetkârlarından Hüsnü Bayram Ağabey diyor ki;
"Üstadımız zamanında şimdiki tesbihatı aynen olduğu gibi yapardık ve üstadımız da dinlerdi."
Daha önceki talebelerinin Üstad'ın ismini koyduğu ve ancak Üstad'ımızın da bir şey demediği anlaşılmaktadır...
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Yorumlar