| Kayıtlı üye sayısı: | 21027 |
| Toplam soru sayısı: | 24251 |
| Bugün üye olanlar: | 0 |
| Bugün gelen sorular: | 13 |
Nur Talebelerine Tavsiye Edilen Tesbihat Kısa Tesbihat mı, Uzun Tesbihat mı?
"Şu kısa tarîkın evrâdı, ittibâ-ı sünnettir; ferâizi işlemek, kebâiri terk etmektir. Ve bilhassa, namazı tâdil-i erkân ile kılmak, namazın arkasındaki tesbihâtı yapmaktır." (1)
Burada anlatılan namazın arkasındaki tesbihat, kısa tesbihat olabileceği gibi uzun tesbih da olabilir. Ama uzun tesbihat olması daha muvafıktır. Çünkü, bu tesbihat'ta şahs-ı manevinin duaları mevcuttur. Karşılıklı olarak yapılacak manevi dualar bu sayede tahakkuk etmektedir.
Gerek Üstadımıza ve gerekse birbirimize bu vesileyle dua kapıları açılmış olmaktadır.
(1) bk. Sözler, Yirmi Altıncı Söz Zeyli.
Okunma Sayısı : 11968
Yorumlar / Yeni Yorum Ekle
Soru ve cevap hakkında yorumlarınızı, cevaba katkılarınızı ve önerilerinizi bize bu alandan gönderebilirsiniz.
Yorum yazabilmeniz için üye olmanız veya eğer üye iseniz üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Gelen Yorumlar
Zaten uzun dediğimiz tesbihatta Sünnet-i Seniyye esaslıdır. Efendimiz'in.a.s.m. yaptığı dualardır. Üstadımız r.a. bunları tanzim etmiştir.
cennetasa kardeşimizin dediği gibi uzun tespihat peygamber efendimizin a.s.m. sünneti seniyyesidir. sonradan kısalmış kısa tespihat olarak günümüze gelmiş olabilir.
tesbihatta anlatılan ifadeleri anlayabilen için uzun yada kısa değil aslında hiçbirşey kafi gelmiyor.İnşallah Allah bizlere layıkı ile tesbihat ve zikirlerimizi nasip eder.Maneviyatı yaşama temennisi ile.
9. Sözde; Demek tesbih ve tekbir ve hamd, namazın çekirdekleri hükmündedirler. Ondandır ki, namazın harekât ve ezkârında, bu üç şey, her tarafında bulunuyorlar. Hem, ondandır ki, namazdan sonra, namazın mânâsını te'kid ve takviye için şu kelimât-ı mübâreke, otuz üç defa tekrar edilir. Namazın mânâsı, şu mücmel hulâsalarla te'kid edilir. deniliyor. Yani mümkün olduğu kadar uzun tesbihatı yapmaya çalışmak gerekiyor ama çok sıkışık zamanlarda da en azından kısa tesbihatı terk etmemek gerekiyor. diye anlıyorum. Bir abimiz uzun tesbihat için; çok sıkışıksanız bir saat sonra yapın demişti.
Nur talebeleri için uzun tesbihat olduğu şeklinde anlıyorum.





